SEO - Sökmotoroptimering

Vi hjälper dig och ditt företag att synas bland dem första sökresultaten i den organiska listan på sökmotorerna. Med hjälp av både on-page- och off-page optimering.

Kontakta oss

Skingra mediebruset med hjälp av en SEO-byrå

Dagens kundbeteende är inte vad det en gång var. Med ökad konkurrens i en digitaliserad era är det endast ett fåtal företag som når ut med sitt erbjudande till kunderna. Med rätt SEO kan du se till att ditt företag är ett av dem!

Emax Media är en SEO-byrå i Stockholm, och genom en väloptimerad hemsida och genomtänkt innehåll hjälper vi ditt företag att ranka högt organiskt på sökmotorer som Google.

Så kan vi som SEO-byrå hjälpa dig

Resulterar i följande

Vi hjälper dig med både on-page och off-page SEO

När det kommer till SEO brukar man ofta dela upp det i två delar, on-page SEO och off-page SEO. Vi på Emax Media AB jobbar med båda delarna då de båda är extremt viktiga för att komma så högt upp som möjligt organiskt i serpen. Nedan har vi satt ihop en lista med vad on-page och off-page optimering är.

fördjupning seo
leta optimeringar

Vad är on-page SEO?

On-page SEO översatt till svenska “på sida” är just optimeringsarbetet man gör och ser på hemsidan. Nedan ser du vad som innefattas i on-page optimering:

  • Hastigheten på sidan

  • Bilder, skriv vad bilden föreställer på bildfilens namn och alt-attribut

  • URL:er, försök ha med nyckelordet i URL:en

  • Texter och innehåll

  • Rubriker, innehållet måste delas upp

  • Optimerade sidtitlar

Vad är off-page SEO?

Off-page SEO är egentligen raka motsatsen till on-page SEO då du inte gör några direkta justeringar på webbsidan. Enda likheten är att de båda påverka webbsidans ranking mer eller mindre. Off-page SEO är följande:

  • Inlänkar från andra webbplatser (kvaliteten på länkarna är avgörande)

  • Geografiska faktorer, görs en sökning fysiskt nära t.ex. din restaurang så ökar sannolikheten att ditt företag dyker upp.

  • Hur frekvent ditt företagsnamn dyker upp i artiklar eller i andra sammanhang på olika webbplatser.

sökordsoptimering
off page seo

Är on-page och off-page SEO lika viktigt?

Arbetet med on-page och off-page SEO skiljer sig åt en del kan vi konstatera. Dock är on-page och off-page SEO precis lika viktigt för att kunna klättra så högt som möjligt organiskt i träfflistan på sökmotorerna. Detta pga av den ökade konkurrensen på Google och andra sökmotorer. Att fler företag försöker slå sig in på förstasidan bland de första sökresultaten gör det tuffare för dig. Google själva ändrar dessutom sina algoritmer då och då vilket gör att kraven som ställs på dig blir ännu högre. Därför är on-page och off-page SEO lika viktigt för att du ska ha så stora chanser som möjligt att lyckas bra med din SEO.

Sökmotoroptimering går alldeles utmärkt att kombinera med våra andra tjänster, särskilt Google Ads är en vanlig kombination när man investerar i digital marknadsföring.

Vanligt förekommande frågor inom sökmotoroptimering

  1. Vad är SEO / Sökmotoroptimering?

    • SEO (sökmotoroptimering) är det löpande arbetet som en webbplats behöver för att Google och andra sökmotorer enkelt ska kunna hitta till den. Men vi vill inte att Google bara ska hitta den, vi vill även att Google ska gilla den. Och lyckas vi få Google att gilla webbplatsen, ja då finns det goda förutsättningar för att hamna högt upp i resultatlistan.

  2. Finns det extra viktiga saker att tänka på när man jobbar med SEO?

    • Ja, det finns det. Det är vanligt förekommande att andra SEO-byråer använder sig av så kallad Black Hat SEO. Detta innebär att man använder sig av tekniker som Google inte uppskattar. En vanligt förekommande teknik inom Black Hat SEO är att man köper länkar till sin webbplats för att höja sin ranking. Detta anser Google vara fusk, och om det upptäcks är konsekvenserna inte alltid så roliga.

      Det är extremt viktigt att ha koll på vilka och vad som länkar till din webbplats. Många webbplatser med över 1000 backlinks har säkerligen en del spammiga länkar som pekar på deras domän. Dessa kan man blockera via Google Search Console.

      Att inte optimera sin webbplats för sökmotorerna är ungefär lika dåligt som att använda sig av Black Hat-metoder. Båda två leder till dåliga placeringar, och vid missbruk av Black Hat-metoder kan det gå så långt att Google väljer att inte visa din webbsida överhuvudtaget.

      Google har publicerat egna artiklar om sökmotoroptimering där du specifikt kan se vad du bör ha med och vad du bör undvika för att göra din webbplats Google-vänlig, samt hur du på bästa sätt ser till att följa Googles riktlinjer.

      Vill du vara helt säker på att optimeringen sköts på rätt sätt så bör du anlita en SEO-byrå för jobbet.

  3. Vad är SERP?

    • SERP står för Search Engine Results Page, och är den lista med sökresultat som sökmotorerna (Google, Yahoo, Bing etc) tar fram efter att en användare sökt på någonting. Resulatlistan inkluderar både organiskt sökresultat och PPC (pay-per- click) Ads. Även om du ligger på position 1 på en viss sökterm, så kommer annonserna alltid att visas högst upp (och längst ned) på sidan. Skillnaden mellan att ranka högt upp organiskt och att visas bland annonserna är att den organiska resultatlistan inte kostar någonting. Att komma högt upp på ett sökord eller en sökfras behöver du alltså inte betala för, men för annonser behöver du betala varje gång någon klickar på din annons in till hemsidan.

  4. Hur optimerar jag bilderna på min webbsida?

    • En av Googles kriterier för att du ska kunna ranka bättre är att din webbplats är snabb. Ofta händer det att de som har en egen webbplats laddar upp bilder i alldeles för stor storlek, vilket i sin tur leder till en långsammare webbplats. För att undvika detta behöver du beskära och komprimera bilderna för att de ska ta så liten plats som möjligt. Detta kan du göra genom exempelvis Photoshop eller genom gratis-tjänster på webben.

      Se också till att du inte tar bilder från Google och använder på din webbplats. Google tolklar detta som plagiat, och detsamma gäller så klart textinnehållet. Det är givetvis tillåtet att inspireras av hur andra gör, men gör det unikt!

  5. Hur mäter man resultatet av SEO?

    • Resultatet av SEO kan mätas på flera olika sätt. Att jämföra sin ranking på den organiska resultatlistan idag jämfört med när SEO-arbetet påbörjades är ett sätt att mäta det på.

      Ett annat sätt att mäta resultatet är med hjälp av Google Analytics. Google Analytics (som är helt gratis) kan ge dig väldigt mycket data om dina besökare, bland annat hur trafiken har utvecklats över tid samt vilken avvisningfrekvens besökarna har i snitt. Är avvisningen alldeles för hög påverkar detta rankingen. Besökarnas data kan i sin tur analyseras och ge oss implikationer på vad som bör förbättras så att besökarna stannar på webbsidan.

      Seranking är också ett bra verktyg där du får en bra överblick över hur din webbplats presterar i sökresultaten. Verktyget utför även en tjänst som heter Site Audit, vilket innebär att din webbplats blir crawlad, precis som när Googles robotar söker igenom din webbplats. Syftet med en Site Audit är att ta reda på vad som kan eller behövs förbättras på din webbplats. Ett bra och användarvänligt verktyg som verkligen rekommenderas.

Se hur vi kan hjälpa dig

Vi återkommer till dig inom mindre än 24h!